Dan tabornikov in rodov mnogoboj (april, 2018)

 

V nedeljo, 22. aprila, smo kot vsako leto praznovali dan tabornikov. Praznovanje smo izvedli na dva načina. Najprej smo tekmovali na rodovem mnogoboju, nato pa smo imeli še uradno ceremonijo.

Taborniški mnogoboj je najobsežnejše taborniško tekmovanje, ki je primerno za vse starostne skupine. Sestavljajo ga aktivnosti, ki jih tipično opredeljujemo kot taborniške: postavljanje šotorov, streljanje z lokom, orientacija, signalizacija, postavljanje in kurjenje ognjev in še več. Imeli smo se super, nekaj smo že znali, najpomembnejše pa je, da smo videli česa se še moramo naučiti.

 

Tekmovali smo v treh skupinah.

Najmlajši murni so tekmovali v zgolj eni skupini in postali sami svoji zmagovalci. Pri medvedkih in čebelicah so zmagale Diamantne amebe, pri gozdovnikih in gozdovnicah pa Rovtarja. En velik M za vse zmagovalce!

 

Ko smo pospravili za sabo smo se odpravili do hiške na drevesu, kjer so nas pričakali starši. Tam je potekala še uradna ceremonija. Vsi novi člani so dobili svoje prve rutice, postarani člani so prestopili v nove starostne skupine in dobili novo rutico. Vsak vod je predstavil svoje delo med letom. Podelili smo tudi zaslužena znanja in veščine, ki smo jih osvajali med letom.

 

 

 

 

 

Vse spomine si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.

Po napornem dnevu smo pojedli še večerjo in se počasi odpravili domov.

Se vidimo naslednje leto!

 

Zala Kenda in Frenk Dragar

Posted in GG Akcije, MČ Akcije, PP Akcije, Uncategorized, Vodniki in Vodstvo.