MČ akcija Časovni stroj (januar 2018)

Emu Roza, časovni popotnik (ki nikakor ni bil eden izmed MČ vodnikov), je 20. januarja 2018 k tabornikom pripeljal svoj nov, revolucionarni prototip časovnega stroja. Po poskusu vžiga pa smo hitro ugotovili, da je v časovni stroj pozabil vstaviti dimenzionalne krogle (v prihodnosti drugače dobavljive v vsaki trafiki), ki so za časovna potovanja namreč izrednega pomena. Na srečo se krogle, čeprav redko, pojavljajo v naravni obliki skozi zgodovino, in tako smo lahko potovali v ta določena obdobja.

Da bi se lahko Emu vrnil v svoj čas, so mu MČ-ji skrbno priskočili na pomoč pri iskanju krogel skozi  zgodovino.

Sledile so mnoge preizkušnje, zelo zahtevne in zelo zabavne: dokazovanje svoje bojevitosti jamskemu človeku, izdelava loka, da bi navdušili Indijanko, in  pomoč delavcu v tovarni iz časa industrializacije.

Med potjo so srečali tudi dva, za taborniško zgodovino izjemno pomembna moža: Ernesta Thompsona Setona, moža, ki je obudil indijanski način življenja in ustvaril prvo taborniško gibanje, gozdovništvo, in Roberta Badena Powella, začetnika svetovnega taborniškega (skavtskega) gibanja.

Uspešno smo se Emu Roza, MČ-ji in vodniki vrnili v sedanjost in podrobneje spoznali še sedanjo ureditev taborništva in napolnili časovni stroj z vsemi najdenimi kroglami, a še vedno je ena manjkala. To smo na srečo našli znotraj piñate! Časovni stroj se je uspešno dokončno usposobil in Emu se je poslovil do nadaljnjega. Morda, morda pa ga srečamo še kdaj …

 

Fotografije si lahko ogledate s klikom na spodnji utrinek.

photoshoped

Posted in Uncategorized.