Scout and proud (GG akcija, november 2017)

V soboto, 18.11.2017, smo končno razrešili še zadnje dileme in osvežili naše osnovna taborniška znanja. Naši Gg-ji so preko orientacije po vsem mestu Celju iskali kontrolne točke na katerih so razreševali različne naloge. Zbrali smo se ob osmi uri pred taborniškim klubom in se razdelili v mešane skupine. Vsaka skupina si je izbrala ime in preden so se lahko podali na pot so morali razrešiti še shemo naše organizacije. Vsi so uspešno prestali prvi izziv, si zaslužili eno iz med kuvert, dobili kompase in karte in se podali dogodivščini naproti.

Tako, bi po akciji Scout and proud, sedaj vsak udeleženec moral vedeti kje na kroju se nahaja skavtska lilija ali na katerem rokavu nosimo znak zveze tabornikov Slovenije, ne bi smelo biti več dvoma, da so letnice 1902, 1922 in seveda 1951 zelo pomembne za nas tabornike. Sedaj poznajo pomembna imena kot so Robert Baden-Powell in Ernest Thompson Seton, znajo pravilno zapeti našo taborniško himno in tudi himno RDGO. Razčistili smo pa tudi kaj so šege in navade. Na progi so se srečali tudi s skrivno taborniško pisavo in jo morali dešifrirati.

Njihova pot se je zaključila v klubu kjer so celoten izziv zaključili s sestavljanko, če so seveda zbrali vse kuverte, kar je tudi pomenilo, da so uspešno odgovarjali in sodelovali na vseh kontrolni točkah. Obe skupini sta uspele sestaviti celotno sliko in tako jim je čestital sam Robert Baden-Powel. En velik Mmm za naše GG-je.

BI-PI

Posted in Uncategorized.