Poštarji

Vodnik: Mia Zupančič

Starost: 14, 15, 16 let

Starostna skupina: Starejši GG, PP

Število članov: 7


Kmječki pjebi so vod osmih fantov, ki so se na začetku imenovali Levi, a v najstniških letih to pač ni več dovolj kul. Trenutno spadajo med starejše GG-je, nekateri pa bodo kmalu prestopili v družino PP. Pri tabornikih so se zaradi svoje enormne količine energije zelo dobro naučili delati sklece, a na splošno so fajn in jih ne bi zamenjala za nič na svetu. Njihova najbolj osovražena stvar je vse, kar spominja na učenje orientacije ali pomivanje posode, najraje pa seveda nagajajo puncam in se delajo norce iz vsega, kar leze in gre.  Še dobro, da je v vodu kakšna izjema, ki si kdaj pa kdaj tudi kaj pametnega zapomni in lahko gre njihova ekipa tudi bolj ali manj uspešno tekmovat na razna taborniška tekmovanja.

Če ne veste točno, kako izgledajo, samo poglejte, kdo ima oblečeno trenirko, pa je zagotovo naš član.


Kako bi fantje opisali same sebe?
Kmječki pjebi smo brez dvoma najlepši vod iz Rodu II. grupe odredov Celje. Sestavlja nas osem (včasih kar malo preveč) živahnih fantov z zelenimi ruticami in ena vodnica s precej močnimi živci. Eni izmed nas smo taborniki že kar nekaj let, nekateri pa so se nam pridružili šele letos. Tabornike imamo zelo radi, ampak včasih nam gre risanje skic in učenje orientacije malo na živce. Najraje se hecamo med sabo ali nagajamo vodnici, ki jo bomo vsi počasi že kar prerasli.

Zakaj ste taborniki?
Zaradi lepih tabornic! No, to je samo na pol hec. Všeč nam je, da smo ogromno zunaj, najbolj pa se veselimo poletnega tabora, na katerem ušpičimo še več neumnosti kot na sestankih.

Kaj najraje počnete na taboru?
Najbolj se veselimo prostega časa, ko lahko v miru igramo nogomet, pa tudi spanja (najbolj nam je všeč dodatna večerna ura bedenja, ki smo si jo prislužili kot GG-ji).

Katera je vaša najljubša hrana?

Zagotovo golaž, najboljšega seveda skuha naš mojster kuhar! Nekateri smo poskusili tudi že pečene kobilice, ampak so bile žal malo zažgane.

Katero od taborniških veščin najbolj obvladate?
Vozle, saj jih nekateri znamo popolnoma pravilno in zelo hitro zavezati tudi z zaprtimi očmi, poleg tega pa smo drug drugemu na rutice zavezali tudi prijateljske vozle.

Česa se najbolj spominjate s taborjenja?
Prvič smo doživeli pohodni bivak, na katerem smo bili tudi krščeni. Starejši GG-ji so si nas kar dobro privoščili in komaj čakamo, da bomo letos mi lahko krstili tiste, ki bodo prvič na bivaku.

Kateri je vaš najlepši spomin iz preteklega taborniškega leta?
Zadnji sestanek pred poletnimi počitnicami, ko nas je vodnica Mia peljala na izlet po celjskih stojnicah s sladoledom in smo preizkušali, kje imajo najboljši sladoled.

Kako bi vas opisala vaša vodnica?
Vsak od njih je po svoje edinstven in popolnoma drugačen od drugih, ko so pa skupaj, se pa spremenijo v pravo malo leglo hudičkov! Zdaj, ko jih začenja metati puberteta, je pa vse samo še malo bolj zanimivo.  Ampak so vseeno moji fantje in neizmerno uživam z njimi od prvega dne moje vodniške poti dalje, pa čeprav se moram včasih precej držati nazaj, da kdaj ne izgubim preveč živcev, ki mi jih tako radi kravžljajo. 🙂

Kakšen je vaš moto?
»Sami luštni mladi postavni fantje iščemo punce, prosim, zainteresirane se javite čim prej!«