Katarina Melik

Taborniško ime: Fedrca
Kraj bivanja: Celje
E-mail: fedrca.katarina@gmail.com


Pomembnejše taborniške funkcije, znanja, opravljeni tečaji, projekti: specializacija prve pomoči
Funkcije, ki jih opravlja: urednica časopisa, prva pomoč, propagandistka rodu in tekmovanja GROF, deklica za vse


Začelo se je daljnega leta 1995/1996 in trajalo samo pol leta. Družba s katero sem prišla k tabornikom je odšla in jaz z njo. Da sem drugič poskusila srečo, se imam zahvaliti bratu. On je želel k tabornikom, jaz pa z njim, saj sem vedno od otrok z dvorišča poslušala, kako fino se imajo pri tabornikih. In tako se je neprekinjena pot začela s taborniškim letom 2000/2001 s prvim zimovanjem na Šmohorju. Leto kasneje sem se prekrstila, prestopila v PP-je in tako postala del delovnega kolektiva (fizički radnik). V Kokarjah 2007 sem bila prvič del vodstva. Bila sem v kuhinji, kar je bilo super, saj sem imela vstop kamor ga nihče razen kuharjev ni imel. =)
– Na taborjenju na Nadiži 2008 ter v Globokem pri Radovljici 2009 sem bila urednica časopisa.
– Na taborjenju v Radovljici pri Globokem 2010 sem bila gospodar(ica?) =)
– Na taborjenju v Grabnah pri Primožu 2011 sem bila pomočnica kuharja.
– Na taborjenju v Kuželju 2012 sem skrbela za prvo pomoč.
Na zadnjem taborjenju sem spet skrbela za časopis, ki je sedaj že imel približno podobo pravega cajtunga. Na letošnjem zimovanju sem skrbela za prvo pomoč.
Na PPT-ju 2013 sem skrbela za časopis. Pred tem sem bila deklica za vse (2010) in somentorica 3 Pokljuke (2012). Kot udeleženka sem bila na PPT-ju od leta 2005.

Udeležila sem se nekaj tekmovanj (Škalska liga ka te briga (2006), ROT (2007), Človek ne jezi se (2009), NOT (2010)). Najbolj ponosna sem na drugo mesto na ROT-u. Zdaj me tekmovanja že spet mikajo in moram samo sestavit ekipo. =)

Ko ni bilo taborjenj, so bile delavke, čistilne akcije in druženja. Če sem le imela čas, sem vedno pomagala kjer so me potrebovali. Kjerkoli se je delalo (z orodjem), sem vsaj svetla zraven, če že nisem mogla pomagat, saj me vse ročne spretnosti zelo zanimajo. Pa še fajn je pubece gledat, ko vejo kaj delajo. =)

Vedno je bila moja želja specializacija v prvi pomoči in letos mi je to delno že uspelo! Ko končam tečaj prve pomoči bi šla še na specializacijo tečaja poznavanja rastlin in živali pa vodniški me še tud čaka. =) Trenutno sem v rodu propagandistka in PR pri GROF-u.

Najraje imam taborjenja, ker sem lahko cele dneve bosa, ne prenesem pa roza barve. =)