Mia Zupančič

Taborniško ime: Minka
Kraj bivanja: Celje
E-mail: mia.zupancic@gmail.com


Pomembnejše taborniške funkcije, znanja, opravljeni tečaji, projekti: MČ in GG vodniški tečaj, 2.vozel, tečaj za vodje taborniških enot, Woodbadge tečaj
Funkcije, ki jih opravlja: vodnica GG, načelnica rodu


Taborniška misel: Če človek resnično ljubi naravo, lahko povsod najde lepoto. (Vincent van Gogh)


Tabornikom sem se pridružila leta 2003 zaradi propagand na moji osnovni šoli, zaradi prijateljice Nuše in zaradi navdušenja staršev, tabornica pa sem ostala predvsem zaradi svojega lastnega navdušenja. Najprej sem mislila, da nisem iz pravega testa za vodnico, a ko se je strah malo polegel, sem ugotovila, da me to v resnici zelo veseli in tako sem leta 2009 z veliko mero živčnosti prevzela svoj vod, ki me spremlja še danes. Ime se nam je sicer nekoliko spremenilo (najprej smo bili Levi, sedaj pa Kmječki pjebi), a energija in veselje do taborništva ostajata. Po nekaj letih vodništva sem postala GG načelnica in posledično sem se udeležila tudi Tečaja za vodje taborniških enot, ki mi je dal ogromno motivacije in zagona za nadaljnje delo, nato pa še taborovodja našega poletnega taborjenja. Danes sem načelnica rodu in še zmeraj vodnica in upam, da bo moja taborniška pot peljala še bolj navzgor proti novim izzivom in izkušnjam. Poleg tega sodelujem tudi v organizacijski ekipi tekmovanja GROF in kjerkoli, kjer lahko pridobim kakšno novo izkušnjo.

Na malo manj taborniški strani mojega življenja sem študentka psihologije in upam, da bom, ko bom velika, lahko delala v osnovni šoli kot šolska psihologinja. Sicer mi največ prostega časa vzamejo taborniki, a vseeno se poskušam prostovoljno udejstvovati še na področju psihologije s pripravami na izobraževalni poletni tabor. Zelo rada berem, a včasih časa za to zmanjka, zato se potrudim, da med počitnicami preberem kar največ knjig. Rada potujem in moja največja želja trenutno je Peru, najmanj pa maram majonezo in papriko – fuj!