Zaključni piknik 2017

Enajstega junija smo se zbrali pred Mladinskim centrom. Z bivaka so prišli utrujeni GG-ji, od drugod pa energije polni MČ-ji. Program je bil igriv in sproščen, saj je bil to tudi glavni namen akcije, kljub temu pa smo se tudi česa naučili. MČ-ji se sedaj lahko zaščitijo pred dežjem že z eno šotorko; iz nje se lahko namreč napravi prav pripravna palerina. K pikniku pa seveda spada tudi hrana. Po jedači smo si zaželeli še sladico. Razni piškoti in pecivo so bili že prinešeni od doma, na lokaciji pa smo si načarali celo sladoled! Če ga želite poustvariti še doma, je tule recept:

– V 1 L vrečko, ki se lahko neprodušno zapre, dajte sestavine za sladoled: nestepeno smetano, sladkor in zmiksano sadje (družinska skrivnost: če poleg drugih vrst sadja daste noter še nekaj banane, je masa bolj kremasta).

– V večjo, 4 L vrečko se da toliko ledu, da se napolni do polovice. Po ledu vsujemo prb. pol skodelice soli (Zakaj? Led se zaradi soli hitreje topi in oddaja več hladu (oz. sprejema toploto), tako temperetura pade pod ničlo).

– V večjo vrečko z ledom dajte še manjšo, napolnjeno s sladoledno maso. Večjo vrečko nepredušno zavežite.

– In še najbolj zabavni del: vrečko si podajajte, da sladoled znotraj čim bolj enakomerno zamrzne.

– Odprite vrečki (pazite, da led s soljo ne pride do sladoleda) in uživancija se lahko prične.

 

Fotografije si lahko ogledate s klikom na spodnji fotoutrinek.

Kopija dokumenta KMiK_43

Posted in Uncategorized.