Zimovanje (marec, 2018)

Letos smo se na zimovanje odpravili malo kasneje kot je v navadi in sicer v petek, 23.5. Z avtobusom smo se peljali mimo Velenja do Paškega Kozjaka, kjer smo preživeli cel vikend.

 

MČ-ji so tam srečali starega znanca, norega znanstvenika, ki so ga že spoznali ko so januarja potovali skozi čas. GG-ji so delali svečke z vodo, ki so na okenskih policah gorele še dolgo v noč. Zvečer smo krstili vse nove člane, da so po vseh preizkušnjah lahko postali čisto pravi taborniki.

 

Soboto smo v veliki večini preživeli zunaj, da smo se poslovili od preostalega snega. GG-ji so se preizkusili na zimskih olimpijskih igrah, kjer so pokazali svoje športne sposobnosti. Zvezali so svoje katapulte in ponovili znanje o prvi pomoči. MČ-ji so medtem s svojimi vodniki odšli na malo daljši lov na lisico in kurili ognje. Tudi oni so ustvarili svojo manjšo verzijo katapultov iz lesenih palčk. Po napornem dnevu je sledil umirjen večer. Vsi smo imeli duhovnost. GG-ji so razmišljali o vrednotah družbe, taborništva in samega sebe, medtem pa so MČ-ji bodrili vodov duh in se povezali med sabo.

 

V nedeljo nam je ostal čas še za GG orientacijo na snegu in MČ strateško igro. Pred kosilom smo pospravili za sabo in počakali na občni zbor, ki je letos potekal kar na Paškem Kozjaku. Z nasmehi na obrazu smo se odpravili domov s starši in jim zaupali polno novih zgodb.

Da pa si boste še lažje predstavljali kako smo se imeli si lahko ogledate fotogalerijo.

Zala Kenda

Posted in GG Akcije, MČ Akcije, PP Akcije, Vodniki in Vodstvo.